طبق گزارش اویل پرایس، صادرات نفت خام ایران به چین در ماه ژوئن (ماه جاری) به روزانه 961 هزار بشکه افزایش یافته است که این میزان بیش از عدد صادرات ایران به چین قبل از تحریمها است.
قربان کارشناس انرژی با بیان اینکه اروپایی ها در کاهش سهم روسیه از بازار جهانی انرژی به نوعی ناکام ماندند، گفت: مسکو با قدرت چانه زنی بالا و تخفیف های بیشتر توانست صادرات خود را به آسیا افزایش دهد.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: قیمت شرکت ملی نفت ایران بر اساس ارزش اسمی و با احتساب دلار تقریبا ۱۰ هزار تومان آن مقطع از شرکت آرامکو بالاتر در آمد. در صورت برنامهریزی و بهرهبرداری از فرصتها، هنوز امکان ارتقا در سطح یک قدرت انرژی جهانی باقی است.
اگر بهای نفت تا الان به رکورد تاریخی نرسیده، تا حدودی مدیون آزادسازی ذخایر فعلی نفت آمریکاست؛ ذخایری که با تخلیه سریع تا پایان اکتبر (اوایل آبانماه) به کف ۴۰ساله خواهد رسید. اگرچه از نظر تئوری ادامه روند فروش نفت از این ذخایر حتی تا سال آینده امکانپذیر است، اما نفت باقیمانده از نوعی خواهد بود که چندان مناسب تبدیل به بنزین و دیگر فرآوردهها در ...
تحریمهای جدیدی که آمریکا علیه تولیدکنندگان پتروشیمی ایرانی و چند شرکت و شخص خارجی وضع کرده، از دیدگاه بسیاری از کارشناسان بسان طبل توخالی است. محمدعلی خطیبی، رئیس اسبق امور بینالملل شرکت ملی نفت نیز این تحریمها را بیاثر خواند. این کارشناس میگوید که صنعت پتروشیمی از قبل تحت تحریم بوده و ایران به پشتوانه تجاربش ابزارهای خود برای دورزدن تحریمها ...
آمریکا شرکت پتروشیمی فن آوران، شرکت پتروشیمی خارک، شرکت پتروشیمی مارون را در لیست تحریمهای خود قرار داده؛ اما خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک می گوید که این تحریم ها سیاست شکست خورده قدیمی است.
براساس برآوردها میتوان انتظار داشت که رابطه ایران و ترکمنستان با محوریت انرژی و ترانزیت گسترش یابد، البته مهمترین عامل رویکرد دو کشور در همسایهگرایی است که باعث نزدیکی بیشتر میشود.
مجله آمریکایی نیوزویک با توصیه به رئیسجمهور آمریکا برای احیای برجام تاکید کرد: رئیسجمهور آمریکا بهجای پرواز به ریاض و در آغوش گرفتن بن سلمان باید هر کاری که لازم است برای بازگشت تولید نفت ایران انجام دهد.
دولت سیزدهم با موضعگیری مقتدرانه توانست ۱.۶ میلیارد دلار ارزهای صادراتی گاز به عراق را که در دولت دوازدهم با غفلت بیژن زنگنه و عبدالناصر همتی بلوکه شده بود، را آزاد کند.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی نفت ایران گفت: آنچه باید در محور توسعه قرار گیرد افزایش فشار پارس جنوبی است همان کاری که قرار بود در فاز 11 با توتال به سرانجام برسانیم و سکوی فشارافزایی مستقر کنیم تا برداشت از میدان را طولانیتر و سهم بیشتری را برداریم.
پس از گزارش موسسه مطالعات انرژی آکسفورد، حال گزارش جدید اوپک نیز با اعلام تثبیت تولید نفت ایران روی عدد 2.5 میلیون بشکه حکایت از حفظ سهم ایران از بازارهای صادراتی دارد.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: هیچ زمان اختلاف قیمت به این میزان بین نفت خام و فرآورده های نفتی وجود نداشته است، موضوعی که پالایشگاه ها را به شدت سودآور کرد.
مقامات غربی به شدت نگران هستند که بهای برنت از حدود ۱۲۰دلار فعلی به ۱۵۰ دلار بر بشکه برسد. این نگرانی در حالی است که پیش بینی ها از افزایش تقاضای نفت به بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه در روز حکایت می کند.
نماینده سابق ایران در اوپک معتقد است که سیاست دولت برای توسعه روابط نفتی با ونزوئلا میتواند از ابعاد مختلف نتیجه بخش باشد چراکه ونزوئلا یک کشور مستقل بوده و میتوانیم روابطمان را با آن توسعه دهیم.
حداقل در کوتاه مدت، ایران بهترین گزینه برای عراق در راستای واردات گاز و تامین برق است. اما به نظر میرسد مقامات این کشور دیدگاههای سیاسی را در این امر دخیل کرده و به دنبال یافتن جایگزین هستند.
روابط سیاسی و اقتصادی ایران و ونزوئلا در دو دهه گذشته رشد کرده و به نظر میرسد تهران و کاراکاس به سیاست های خارجی خود ادامه دهند در حالی که مغایر با منافع واشنگتن است.
مدیر اسبق بین الملل شرکت نفت با بیان اینکه اقدام وزارت نفت برای سهامداری پالایشگاه در ونزوئلا اقدام مثبتی است، افزود: متأسفانه سالها از این اقدام که موجب تضمین بازار میشود، غفلت شده بود.